Wat is SEO en waarom is het belangrijk?

SEO

Wat is SEO & waarom is het belangrijk?


Je hebt waarschijnlijk al honderd keer gehoord dat Search Engine Optimization (SEO) een onmisbare digitale marketingtool is. Maar weet je echt hoe SEO werkt? Zelfs als je een basiskennis hebt van wat het inhoudt, kan het zijn dat je nog steeds geen solide greep hebt op dit complexe en veelzijdige proces.

SEO is opgebouwd uit meerdere elementen, en weten wat ze zijn en hoe ze werken is de sleutel tot het begrijpen waarom SEO zo belangrijk is.

Kortom, SEO is van cruciaal belang omdat het jouw website zichtbaarder maakt, en dat betekent meer verkeer en meer mogelijkheden om prospects om te zetten in klanten. Bekijk de SEO tools die je kunt gebruiken voor een optimale ranking.

Het is ook een waardevol hulpmiddel voor naamsbekendheid, het opbouwen van relaties met prospects, en het positioneren van jezelf als een betrouwbare expert in je sector. Dus, hier is alles wat u moet weten over SEO en waarom het van vitaal belang is om te slagen in de digitale wereld van vandaag.

De Cruciale Elementen van SEO Marketing


Trefwoorden

Wat zijn trefwoorden precies? Trefwoorden zijn woorden en zinnen die prospects gebruiken om online content te vinden, en die merken vervolgens kunnen gebruiken om in contact te komen met prospects die op zoek zijn naar hun producten en diensten.

Bij het uitvoeren van de belangrijkste stappen van trefwoordonderzoek, is het belangrijk om te zoeken naar trefwoorden met een hoog zoekpercentage en weinig concurrentie. Tot slot, gebruik trefwoorden om al uw titels, URL’s, en andere on-page SEO elementen te optimaliseren.

Inhoud

Inhoud is een vitaal onderdeel van SEO, omdat het het voertuig is dat je gebruikt om een publiek te bereiken en te betrekken. Het is essentieel om te weten wat jouw invalshoek is en inhoud te maken die daarbij past.

Bijvoorbeeld, als je een kwekerij had en jouw zichtbaarheid wilde vergroten, zou je een reeks blogs kunnen publiceren over tuinieren, het kiezen van de juiste soort planten, kweektips, en nog veel meer. Wanneer een persoon die meer wilde weten over tuinieren op zoek ging naar die informatie, zou jouw blog naar voren komen, en je zou in staat zijn om een relatie op te bouwen met die prospect door het verstrekken van waardevolle informatie. 

De content  moet educatief zijn, maar ook interessant, relevant en deelbaar. Content komt in verschillende vormen, waaronder:

Off-page SEO

Off-page SEO omvat externe optimalisatie praktijken die gebeuren weg van jouw site in plaats van op de site.

De belangrijkste techniek die wordt gebruikt voor off-page SEO is het bouwen van backlinks, omdat kwaliteit backlinks naar jouw site van externe sites zoekmachines vertellen dat jouw site waardevol en van hoge kwaliteit is, wat helpt om autoriteit op te bouwen.

Lokale SEO

Lokale SEO wordt steeds belangrijker naarmate meer en meer mensen mobiele apparaten gebruiken voor zoekopdrachten. Deze dagen, 60% van alle zoekopdrachten worden uitgevoerd op een mobiel apparaat, en bijna de helft van die zoekopdrachten hebben lokale intentie.

Dus, laten we zeggen dat je eigenaar bent van een restaurant, dan lokale SEO zou ervoor zorgen dat wanneer mensen in jouw omgeving op zoek naar de beste restaurants in de stad gaan, ze bij jouw site uitkomen. 

Zoekmachine Marketing

Search Engine Marketing (SEM) verwijst naar betaalde marketing inspanningen, en het omvat dingen zoals advertenties, Google AdWords, sociale media-advertenties, en nog veel meer.

Webverkeer

Verhoogd webverkeer is een van de belangrijkste doelen van SEO, en je verhoogt het verkeer wanneer je de zichtbaarheid en de rankings verhoogt. Overweeg dit voor een moment: de # 1 plek op een Google-zoekopdracht krijgt bijna 32% van de klikken en het verplaatsen van slechts een plek in de zoekresultaten kan de CTR verhogen met een verbazingwekkende 30,8%.

Dus, als je wilt dat meer mensen je website vinden via een zoekmachine, dan moet je SEO-praktijken gebruiken die je zullen helpen om in de top vijf posities te komen, en idealiter nummer één.

Autoriteit

Page Authority (PA) wordt steeds belangrijker voor zoekmachines als het wordt steeds belangrijker voor webgebruikers. In wezen betekent autoriteit dat jouw website betrouwbaar, van hoge kwaliteit en relevant is, en iets te bieden heeft.

Scores variëren van 1 tot 100 en hoe hoger je cijfer, hoe meer autoriteit je site heeft. Je kunt jouw PA-rating vinden met behulp van tools zoals Moz.

Hoewel het moeilijk te beïnvloeden is, geloven veel SEO-experts dat het te maken heeft met linkprofiel – het verkrijgen van externe links van geloofwaardige en goed bezochte bronnen.

Wil je meer weten over dit onderwerp, twijfel zeker niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend intakegesprek. Samen bekijken we de mogelijkheden die er zijn om je bedrijf te laten groeien!