Domein autoriteit

Written By :

Category :

SEO, Theorie

Posted On :

Share This :

Domein Autoriteit

Wat is Domein Autoriteit?

Domein autoriteit vertegenwoordigt de sterkte en waarde van een website op het internet. Het komt erop neer dat websites met een hogere autoriteit gemakkelijker worden gevonden online. Wil je weten wat jouw domein score en algemene SEO score is? Met mijn SEO-audit kan ik jouw positie berekenen en eventuele SEO optimalisaties. 

 

Domain Authority (DA) vs Page Authority (PA)

Domain Authority (DA) is de score van jouw hele website. Terwijl Page Authority (PA) de score is van ieder webpagina afzonderlijk. Het kan dus zijn dat bepaalde webpagina’s, blogs, … beter score dan andere. In mijn ervaring is dit iets waar je kunt op inzetten. Op deze manier kun je makkelijker met bepaalde “dedicated” pagina’s hoger ranken in Google. 

 

Check hier jouw DA, PA en nog vele andere SEO mertics.

 

Versterk Je Positie

Domein autoriteit verbetert niet alleen je positie op het internet, maar ook die van je partners. Je kunt de autoriteit van je partners gebruiken om je eigen autoriteit te vergroten.

Dit kan worden bereikt door middel van backlinks, wat het verwijzen van links naar andere webpagina’s betekent. Met andere woorden, als een andere pagina met autoriteit naar jouw website linkt, krijgt Google meer vertrouwen in jouw website.

Omdat de link afkomstig is van een gezaghebbende site, hecht Google er veel waarde aan. In feite kan een boost in organisch verkeer worden waargenomen wanneer krachtige backlinks worden toegevoegd.

Als je streven is om meer organisch verkeer te genereren, is het verhogen van je autoriteit een effectieve strategie. Houd er echter rekening mee dat dit enige tijd in beslag kan nemen.

Wit u hier meer over weten contacteer me dan voor een vrij intakegesprek.