Wat is merkbekendheid?

Written By :

Category :

SEO, Theorie

Posted On :

Share This :

Wat is merkbekendheid?

Merkbekendheid: Een Veelbesproken, Soms Misbegrepen Begrip Je hebt er ongetwijfeld vaak over gehoord. Het is een term die zo vaak wordt gebruikt dat het soms betekenisloos lijkt te worden. Maar wat betekent het nu eigenlijk?

In een Notendop

Merkbekendheid verwijst simpelweg naar hoe bekend je merk is bij zowel consumenten als binnen je branche. Dit omvat alles, van je logo en producten tot je reputatie.

Een sterke merkbekendheid biedt tal van voordelen. Denk aan situaties waarin mensen zeggen: “Laten we het online opzoeken” of simpelweg “laten we het googelen”. Elk bedrijf wilt streven naar de positie van ‘Google‘ binnen hun sector als het gaat om merkbekendheid. Hoewel dit niet voor iedereen haalbaar is, kan het helpen bij het vergroten van je zichtbaarheid en herkenning onder consumenten.

Merkbekendheid en de Klantreis

Vaak richten marketeers zich op bottom-of-the-funnel strategieën, gericht op directe verkopen. Merkbekendheid bevindt zich echter aan het begin van de trechter en is net zo cruciaal voor langetermijnsucces.

In de fase van merkbekendheid heeft een prospect een probleem en zoekt hij naar oplossingen. Welke oplossingen er op hun radar komen, hangt af van welke merken zich al hebben gevestigd of in staat zijn zich te vestigen. Gerichte merkbekendheid is cruciaal voor beide.

Hoe Merkbekendheid te Bereiken

Je ultieme doel is de oplossing te zijn waar jouw doelgroep naar zoekt. Hier zijn enkele methoden om dit te bereiken:

  • Contentmarketing: Creëer SEO-geoptimaliseerde content om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen.
  • Gastbijdragen: Deel je inzichten op andere platforms om thought leadership op te bouwen.
  • Erkenning en publiciteit: Neem deel aan platforms en evenementen om je merk te versterken.
  • Digitaal adverteren: Zorg dat je opvalt bij je doelgroep, nog voordat ze actief op zoek zijn.
  • Socialemediacampagnes: Breid je socialemediapresence uit om een bredere groep prospects te bereiken.
  • Webinars: Organiseer webinars om je merkautoriteit te vergroten en nieuwe doelgroepen aan te trekken.
  • Recensies: Bouw een positieve online reputatie op door tevreden klanten aan te moedigen om recensies achter te laten.

Wat is Merkbekendheid? Het is geen eenmalige inspanning. Je moet al deze tactieken toepassen om te zorgen dat je alle bases bestrijkt. Elke tactiek kan je inspanningen maken of breken.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Aarzel niet om contact op te nemen voor een vrijblijvend intakegesprek. Samen kunnen we de mogelijkheden verkennen om je bedrijf te laten groeien!