Back linking

Back linking

Back linking

Wat zijn backlinks?

Backlinks (ook bekend als “inbound links”, “inkomende links” of “one way links”) zijn links van een website naar een pagina op een andere website.

Google en andere grote zoekmachines beschouwen backlinks als “stemmen” voor een specifieke pagina. Pagina’s met een hoog aantal backlinks hebben de neiging hoog te scoren in zoekmachines.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Backlinks zijn in feite stemmen van andere websites. Elk van deze stemmen vertelt zoekmachines: “Deze inhoud is waardevol, geloofwaardig en nuttig”.

Dus hoe meer van deze “stemmen” je hebt, hoe hoger je site zal scoren in Google en andere zoekmachines.

PageRank citatie

Ook al heeft Google sindsdien duizenden wijzigingen aangebracht aan zijn algoritme, backlinks blijven een belangrijk ranking signaal.

Uit een uitgevoerde studie bleek bijvoorbeeld dat links nog steeds het belangrijkste ranking-signaal van Google zijn.

Totaal externe backlinks
En Google heeft bevestigd dat backlinks nog steeds een van hun drie belangrijkste zoekmachine ranking factoren zijn.

Zoekmachine ranking factoren

Welke soorten backlinks zijn waardevol?

Niet alle backlinks zijn gelijk geschapen. Met andere woorden, als u hoger wilt scoren in de SERPs, richt u dan op kwalitatieve backlinks.

Anders gezegd: Een enkele kwalitatieve backlink kan krachtiger zijn dan 1.000 backlinks van lage kwaliteit.

Zou u liever een backlink van Harvard krijgen… of van de website van een willekeurige kerel? Het blijkt dat Google er net zo over denkt.

Dit concept staat bekend als “domein autoriteit“. Het komt erop neer dat hoe meer autoriteit een site heeft, hoe meer autoriteit hij kan doorgeven aan uw site (via een link).

Omdat die link van een gezaghebbende site komt, hecht Google er veel belang aan. Sterker nog, een boost in organische verkeer kan opgemerkt worden wanneer er een krachtige back linking is toegevoegd.  

Stel nu dat de link komt van een domein dat nog niet eerder naar jou gelinkt heeft
Laten we zeggen dat je een link krijgt van Website A.

Geweldig.

Wel, laten we zeggen dat website A opnieuw naar jou linkt. En nog eens. En nog eens. Zijn de 2de, 3de en 4de link even krachtig als de eerste?

Nee. Het blijkt dat links van dezelfde website een afnemend rendement hebben.

Ranking macht

Of anders gezegd: Het is meestal beter om 100 links van 100 verschillende websites te krijgen dan 1.000 links van dezelfde website.

Uit studie is gebleken dat het aantal websites dat naar u linkt (niet het totale aantal backlinks) meer correleert met de Google rankings dan welke andere factor dan ook.

Wil je hier meer over weten contacteer me dan voor een vrij intakegesprek

Een gedachte over “Back linking

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *