SEO marketing

Written By :

Category :

SEO

Posted On :

Share This :

7 SEO-tips 

Het heeft geen nut om tijd en geld te investeren in het bouwen van een prachtige website als je klanten die niet kunnen vinden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw site opvalt in de oceaan van content op het internet?

SEO Marketing

SEO marketing is de manier waarop je klanten helpt jouw site te vinden wanneer ze zoeken op Google, Bing en Yahoo. Door je site op de juiste manier te bouwen en je zoekwoorden te optimaliseren, zul je meer verkeer naar je pagina leiden en meer verkopen genereren. In deze blog leg ik uit waarom SEO marketing zo belangrijk is. 

7 tips om hoger te scoren in Google.

1. Zoekwoorden

Denk na over de woorden die jouw klanten gebruiken bij het zoeken naar jouw producten of diensten op het web. Maak een lijst van 20 tot 50 zoekwoorden en ga vervolgens naar Google Ads. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je valideren dat de door jou gekozen zoekwoorden vaak worden gebruikt in online zoekopdrachten.

 

Gebruik je zoekwoorden op elke pagina van je website om ze hoger te laten ranken wanneer potentiële klanten zoeken met die zoekwoorden. Neem ze ook op in je titels en in je metadata-beschrijvingen.

2. Overlaad je site niet met zoekwoorden

Zoals de webmasterrichtlijnen van Google aangeven: “Maak pagina’s vooral voor gebruikers, niet voor zoekmachines.”

 

Als je lukraak zoekwoorden verspreidt over je inhoud, loop je het risico de betekenis te vertroebelen en lezers te irriteren, dus overdrijf niet. Je prioriteit moet zijn om de tekst duidelijk en gemakkelijk leesbaar te maken.

3. Link building

Hoe meer sites links naar jouw site bevatten, hoe hoger je zult scoren in zoekopdrachten. Vraag de eigenaren van gerelateerde sites om een link naar jouw site op te nemen. Bied aan om een link naar die van hen op te nemen in ruil voor een link naar de jouwe.

Richt je op de kwaliteit van de links. Eén link van een website die veel autoriteit heeft of die relevante content post op consistente basis. Zullen je meer helpen dan een dozijn links van obscure blogs.

4. Kwalitatieve content 

De belangrijkste missie van zoekmachines is om mensen antwoorden op hun vragen te bieden. Dus je beste strategie om veel verkeer te genereren, is het creëren van boeiende inhoud – artikelen, video’s en foto’s – die kwaliteitsinformatie biedt aan je lezers. Zorg ervoor dat je je content regelmatig bijwerkt zodat deze relevant blijft. Een goede contentstrategie positioneert je ook als een leader in jouw vakgebied.

5. UX/UI 

Heb een schone, gemakkelijk te navigeren website. Zorg ervoor dat het meteen duidelijk is voor bezoekers wie je bent en wat je aanbiedt. Gebruik veel koppen om de leesbaarheid te verbeteren, en plaats je zoekwoorden in de koppen. Koppen vallen op voor zoekmachines en helpen je hoger te scoren. Snelheid van de site is ook belangrijk voor SEO. Het laatste wat je wilt doen, is je bezoekers irriteren met een trage site.

Tenslotte wil je ervoor zorgen dat jouw website geoptimaliseerd is voor mobiele platforms. Zoekmachines straffen nu websites die niet gemakkelijk worden weergegeven op een smartphone.

6. Meet resultaten

Gratis en goedkope tools zoals Moz, SEMRush.com en Google Analytics bieden je meer informatie over de SEO-prestaties van je site en vertellen je meer over je bezoekers – hoe ze je site hebben gevonden, hun geografische locatie en hoe lang ze op elke pagina zijn gebleven. Bekijk ook zeker Google Search Console om de juiste zoekwoorden, en gedrag van jou website bezoekers te begrijpen. 

7. Wees geduldig

Volg de resultaten vanaf dag één, maar verwacht geen snelle resultaten. Het duurt meestal enkele maanden voordat je aanzienlijk hoger scoort in de zoekmachine rankings.

Onthoud ook dat SEO voortdurend verandert. Wat vandaag werkt, werkt misschien over twee of drie jaar niet meer. Blijf eraan werken en blijf op de hoogte van de laatste wijzigingen die van invloed zijn op de ranglijst.

Als je deze 7 tips toepast op jouw SEO marketing strategie dan kun je al resultaten verwachten. Heb je hulp nodig met het opzetten of managen van jou SEO dan kun je mij altijd contacteren en we kunnen samen de juiste strategie opstellen.