Help! Mijn Google Ads Werken Niet

Written By :

Category :

SEA

Posted On :

Share This :

Mijn Google Ads werken niet, hoe komt dat?

Je. Google Ads werken niet zoals je het had verwacht. Wat moet je nu doen? Stoppen, helemaal opnieuw beginnen, … ? De reden dat je Google Ads niet werken kan zijn door verschillende redenen, maar uit persoonlijk ervaring merk ik vaak dat de management niet altijd goed wordt opgevolgd. 

 

1. Doelgroepinstellingen Verfijnen

Het correct afstemmen van je doelgroepen is cruciaal voor het succes van je Google Ads-campagnes. Als je doelgroep te breed is, kun je geld verspillen aan klikken van mensen die niet echt geïnteresseerd zijn in je producten of diensten. Gebruik de volgende technieken om je doelgroepen te verfijnen:

 • Gedetailleerde Demografie: Pas je advertenties aan op basis van leeftijd, geslacht, ouderlijke status en inkomen.
 • Interesses en Gedrag: Target mensen op basis van hun interesses en online gedrag.
 • Aangepaste Doelgroepen: Creëer aangepaste doelgroepen door specifieke zoekwoorden en websites toe te voegen die je doelgroep waarschijnlijk bezoekt.

 

2. Keyword Management: 

Effectief keyword management kan het verschil maken tussen een succesvolle campagne en weggegooid geld. Hier zijn enkele tips om je keyword-strategie te optimaliseren:

 • Gebruik van Negatieve Zoekwoorden: Sluit irrelevante zoekwoorden uit om te voorkomen dat je advertenties worden weergegeven voor zoekopdrachten die niets met je bedrijf te maken hebben.
 • Optimaliseer voor Lagere CPC: Richt je op long-tail zoekwoorden die meestal een lagere kosten per klik (CPC) hebben en minder concurrentie.
 • Blijf Relevantie Bewaken: Zorg ervoor dat je zoekwoorden nauw aansluiten bij de inhoud van je advertenties en de landingspagina’s. Dit verbetert je kwaliteitsscore en kan je CPC verlagen.

 

3. Advertentieteksten Verbeteren

Je advertentieteksten zijn het eerste wat potentiële klanten zien. Zorg ervoor dat ze pakkend, relevant en overtuigend zijn:

 • Duidelijke Call-to-Action: Spoor gebruikers aan om actie te ondernemen, zoals “Nu kopen”, “Meer informatie” of “Aanmelden”.
 • Unieke Verkooppunten: Benadruk wat jouw product of dienst uniek maakt.
 • A/B-testen: Voer tests uit met verschillende advertentievarianten om te zien welke het beste presteren.“

 

4. Landingspagina’s Optimaliseren

Een goede advertentie kan gebruikers naar je website brengen, maar een goede landingspagina zorgt ervoor dat ze blijven en converteren. Zorg ervoor dat je landingspagina:

 • Relevantie: Direct aansluit bij de advertentie waarop de gebruiker heeft geklikt.
 • Laadtijd: Snel laadt om geen bezoekers te verliezen.
 • Call-to-Action: Een duidelijke en zichtbare call-to-action bevat.

 

5. Resultaten Analyseren en Aanpassen

Een succesvolle Google Ads-campagne vereist voortdurende monitoring en aanpassingen. Gebruik de analysetools van Google Ads om de prestaties van je advertenties te volgen en te optimaliseren:

 • Conversies bijhouden: Zorg ervoor dat je bijhoudt welke advertenties daadwerkelijk leiden tot gewenste acties, zoals aankopen of inschrijvingen.
 • Prestatierapporten: Analyseer regelmatig je prestatierapporten om te zien welke advertenties en zoekwoorden het beste presteren en welke aanpassingen nodig zijn.

 

Laat een Professional Helpen

Het optimaliseren van Google Ads-campagnes kan complex en tijdrovend zijn. Als je het maximale uit je advertenties wilt halen, kan het verstandig zijn om een marketing freelancer zoals ik in te schakelen. Ik kan je helpen bij het analyseren van je huidige campagnes, het instellen van effectieve doelgroepen, het beheren van zoekwoorden en het optimaliseren van je advertentieteksten en landingspagina’s.

 

Neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kunnen we je Google Ads-campagnes naar een hoger niveau tillen en zorgen voor betere resultaten!